Skip to content

Babai dhe dy djemtë e tij (Pyetje Logjike)

November 15, 2012

Janë babai , dhe dy djemtë e tij , të gjithë peshojnë 200kg , babai peshon 100kg ndërsa djemtë nga 50 kg , është një barkë e vogël që mund të bartë vetëm 100kg matanë lumit , si mund të kalojnë të tre matanë lumit ?
Zgjidhje
Sëpari hipin dy djemtë , kalojnë lumin pastaj njëri djalë kthehet dhe e sjell barkën pastaj hip babai vetëm dhe del matanë lumit , djali që e kishte kaluar lumin kthehet dhe e merr vëllaun tjetër matanë lumit , kështu ata e kalojnë lumin .
Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: