Skip to content

Detyra e Ajnshtajnit (Pyetje Logjike)

November 15, 2012

Kemi pesë shtëpi me ngjyra të ndryshme. Në çdo shtepi jeton një njeri me kombësi te ndryshme nga të tjerët. Secili nga të pese pronaret pijnë një pije të caktuar, një markë te caktuar duhani dhe mbajnë nje lloj kafshe të caktuar shtepiake. Asnjëri nga te pestë nuk pi të njejtën pije, të njëjtin duhan apo mban të njëjtën kafshe me ndonje pronar tjetër. Pyetja është:Kush mban peshq ?
Të dhëna ndihmëse:
– Anglezi jeton në shtepinë e kuqe.
– Suedezi mban qen.
– Danezi pi çaj.
– Shtepia jeshile ndodhet në të majtë të shtepisë së bardhë.
– Pronari i shtepisë jeshile pi kafe.
– Njeriu që tymos Pall Mal mban zogj.
– Pronari i shtepisë së verdhë tymos Dunhill.
– Njeriu që jeton mu në shtepinë e mesit pi qumesht.
– Norvegjezi jeton në shtepinë e parë.
– Njeriu që tymos Blends jeton në krah të atij që mban mace.
– Njeriu që mban kuaj jeton në krah të atij që tymos Dunhill.
– Pronari që tymos Blue Master pi birrë.
– Gjermani tymos Prince.
– Norvegjezi jeton në krah të shtepisë blu.
– Njeriu që tymos Blends ka një fqinj (në krah) që pi ujë.
Zgjidhje

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: