Skip to content

Dy pulat (Pyetje Logjike)

November 15, 2012

Kemi 2 pula. Të dy pulat kane vezë por nuk kanë një numër të barabartë vezësh. Pula e parë i thotë pulës dytë:
Më jep një vezë nga tuat që unë të kem dyfishin e vezëve tua!-: Pula e dytëja kthen:
– Jo. Më jep ti mua një nga vezët e tua që të barazohemi me numrin e vezeve.
Tani sa vezë ka pasur pula e parë dhe sa vezë ka pasur pula e dytë? 
Zgjidhje
Pula e parë ka 5 vezë kurse pula e dytë ka 7 vezë .

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: