Skip to content

Naim Frashëri-Bagëti e bujqësi

November 16, 2012

O malet e Shqipërise e ju, o lisat e gjatë,
Fushat e gjera me lule, q’u kam ndër mend dit’ e natë
Do te kendonj bagetine qe mbani ju e ushqeni, 
O vendethit e bekuar, ju mendjen ma defreni.

Ju bregore bukuroshe e ju lumenjt’ e kulluar! 
cuka, kodra, brinja, gerxhe dhe pylle te gjelberuar! 
Shqiperi, o mema ime, ndonese jam i merguar, 
Dashurine tende kurre zemera s’e ka harruar.
Ti Shqiperi, me ep ndere, me ep emrin shqipetar, 
Zemren ti ma gatove plot me deshire dhe me zjarr.


                                                                                      

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: